decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

kunstige zondag

Het troosteloze begin van de dag ging van lieverlee over naar een zonnige middag. Dus besloten we onze eigen kunstwerken even te laten voor wat ze waren en richting Vlagtwedde te rijden.

IMG_0344

Langs dit pad staan foto’s van fotografen die in deze buurt hebben gefotografeerd. En daar zaten echt hele mooie plaatjes tussen. Het mistige landschap, de koeien, een kerk maar ook mensen.

IMG_0367

Dit is een detail van een grotere foto maar past  zo mooi in deze tijd van het jaar. De eerste tekenen van de herfst zijn al duidelijk aanwezig. Afgevallen blaadjes

IMG_0345

en paddenstoelen.

 

 

IMG_0507

Waarvan ik bovenstaande toch wel heel bijzonder vind. De foto van het steeltje, zal ik maar zeggen, is niet gelukt en dat is wel jammer.

Verder hebben we wat in de buurt rondgereden, gewoon, om niet dezelfde weg naar huis terug te hoeven rijden. Zo kwamen we in Blijham dit tegen,

IMG_0431

Op het hek van de school stonden aan beide kanten deze ‘kinderen’. We vermoeden dat alle kinderen op deze school, die er oud genoeg voor waren, een benikzelfplank hebben gemaakt. Of het is het afscheidscadeau van een grote groep achters, dat kan ook nog. Het stond zo leuk. Dit is gewoon Kinderkunst.

We hadden de auto geparkeerd op de Lutjeloosterweg en besloten die af te rijden. Dan kom je door Lutjelooster om zo weer richting Wedde te rijden. In Vriescheloo was de achtkantige molen de Korenbloem geopend voor Open Monumentendag. Dan ga je even kijken. De molenaar was spraakzaam over bijzaken, de molen zelf kwam niet zo aan bod. Daar werd ook niet meer gemalen, wellicht scheelt dat ook. Het theehuis ernaast was wel leuk. Daar stond oa een grote verzameling theepotten en bijzaken. Als ik niet meer weet wat ik aan mijn tak wil hangen kan ik mini theepotjes gaan sparen.

IMG_0468

Behalve op antieke kasten en tafeltjes stonden de potjes ook in een cd-rek van de Ikea. Goed bedacht. En er stonden leuke potjes tussen. Ook eentje zoals mijn oma die had, met van die gekleurde boompjes, of een Winnie the Pooh potje, de thee kwam dan uit zijn neus. En deze vond ik hier wel passen

IMG_0467

Dat sparen ook een kunst is blijkt wel uit het feit dat ook deze ervaren verzamelaarster soms wel eens twee gelijke potjes had.

Thuisgekomen hebben we heerlijk buiten zitten borduren of patchen. In de buurt klonken de schoten van de schietvereniging.  Die hadden een feestdag vandaag, daardoor was de weg afgesloten en hebben we de weg door Wedde drie keer gezien 🙂 Niet omdat we verkeerd gereden hadden hoor, maar a omdat we naar de foto’s reden, b omdat we een andere route genomen hadden voor het laatste stukje en c omdat de weg dus afgesloten was.

’s Avonds heeft Carin nog een poosje zitten borduren en heb ik maar even het achterpand van de trui voor Ryan afgemaakt en het voorpand opgezet. Ook een kunst op zich 😉

 

 

Advertenties

Geen reacties to “kunstige zondag”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: