decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Stad

Heel spontaan besloten we gisteren naar Groningen stad te rijden en daar een stadswandeling te gaan doen. We parkeerden op het transferium bij het stadion en na veel gepuzzel trokken we een kaartje waarmee de auto de hele dag mocht staan en wij naar het centrum konden. Erg duidelijk staat het niet vermeld maar je vind het wel uit. De bus kwam eigenlijk al gelijk aangereden dus we hadden het goed getimed. Om kwart over elf stonden we bij de VVV binnen en om half twaalf begonnen we te lopen en te fotograferen. Carin had de route en las de stukjes voor.

08 (2)

We hebben genoten van de rondwandeling. Wat een mooie hofjes hebben we gezien.

08 (45)

Prachtige gebouwen en kerken.

08 (77)

In Nederland is het niet de gewoonte dat de kerken open zijn dus we waren blij dat de deuren van de A-kerk open stonden. Zachtjes naar binnen en in de hal staan de twee mensen die we al meer tegenkwamen in het begin van de route. We openen de deur naar de kerk en komen midden in een dienst terecht. We zitten even stil achterin, Maar als blijkt dat dit pas het begin van de dienst is lopen we er toch maar uit. We branden een kaarsje in de hal en gaan verder op de route.

Wat ik ook leuk vind zijn al die galerietjes  die je onderweg tegenkomt. Echt naar binnen zijn we niet geweest maar we hebben wel voor het raam staan kijken. Leuke kunstenaar ‘gevonden’ Marius van Dokkum. Wat een leuk werk.

08 (26)

Helaas was de winkel dicht waar dit werk verkocht werd. Later kwamen we ook de galerie van Tatyana Murova tegen. Die maakt ook zulk leuk werk.

08 (183)

Over winkeltjes gesproken 🙂 Terwijl we door de stad zwerven komen we ook een leuk winkelstraatje tegen, de leukste winkelstraat van 2014. En terecht. Wat een leuke winkeltjes allemaal. Eentje met heel veel glaswerk en heeeeeel leuke lampen. Als ik tzt verhuis dan wil ik best zo’n lampje.

08 (165)

Of die in puntvorm. Die was nog mooier. Ook stonden er leuke kunstvoorwerpen en beesten van porselein. We kopen een glashanger in een ander, zeer kleurrijk, winkeltje. Carin een klingel en ik hartjes. Met wat herinrichten kan alles in de tas. Door maar weer. Langs de pepernotenwinkel en nog een galerie en nog veel meer leuke winkeltjes. We bezichtigen ook de gebouwen hoor. Af en toe vergelijk je de stad met de steden waar je al eerder doorheen gewandeld bent.  Want zeg nou zelf lijkt dit op Amsterdam of niet? Hoewel in Apeldoorn staat een gebouw wat er ook veel op lijkt.

08 (114) Amsterdamse stijl

Of hier dan,

08 (229)

En zo heb ik nog wel een aantal foto’s waar je bij moet zeggen waar het is want je zou zo de fout in kunnen gaan.

Als we al een eind op streek zijn met de route komen we nog iets leuks tegen. Carin ontdekt Boekhandel Riemer. Tja, daar lopen we natuurlijk ook even naar toe, ook al is dat niet in de route opgenomen 😉 Net zo’n leuke winkel als in Ermelo, alleen ietsjes groter. Er is daar ook een hoekje waar je koffie en thee kunt verkrijgen en we dus drinken we

08 (241)

grun in ger thee in een hoekje van de winkel wat vol hangt met allemaal lijstje vol Bijbelteksten uit de verre vorige eeuw.

Ik heb er een mooie peuterbijbel in handen maar ja, die moet je ook nog mee dragen dus daar ga ik bij onze Riemer eens even naar kijken. Al met al heerlijk om even door de winkel te dwalen. Jammer dat er beneden geschilderd was, daar was ik snel weer weg. Bij het afrekenen van de thee brengt Carin nog even de groeten over van Frans. Nu mag ze hem weer teruggroeten 🙂

In het rosarium anex kruidentuin wandelen we tussen de prachtige rozenstruiken, door de poortjes van groen en genieten van de kruiden, voor zover die er nog staan. Janny speciaal voor jou als trouwe lezeres deze mooie roos,

08 (268)

en een hartelijke vakantiegroet van ons.

Bij de stad in het klein komen we een vrouw met twee kinderen tegen. Een is haar zoon, het meisje is een vriendinnetje of daar past ze op, daar werd ik niet helemaal wijs uit. Ze wijzen aan waar ze op school zitten en waar ze wonen, tja, dat valt net buiten dit grijze gebied.

08 (345)

Op de vraag waar wij dan wonen moeten we ver buiten deze kaart wijzen. Dat is nog leuker, vinden ze, dan er net naast wonen.

Tot slot lopen we nog om de Martinitoren heen. Je kunt er naar binnen via de automaat. Geld in de gleuf en je mag het hek door. Dat valt toch echt wel een beetje uit de toon. Carin besluit dan ook lekker met beide benen op de grond te blijven en die beklimming te laten voor wat het is. We gluren even door een raampje naast het ijzeren hek naar binnen, veel is er niet te zien, wel horen we orgelmuziek.

08 (359)

Rond kwart voor vijf staan we weer op ons beginpunt en hebben we er een hele wandeling opzitten. We moeten nu nog even brood voor morgenochtend kopen en dan pakken we de bus terug naar het transferium.

Het weer was prachtig, soms zelfs te warm om je jasje aan te houden. (dat deden we omdat meeslepen gewoon te lastig was, nodig hadden we het niet) maar terwijl we wat zaten te eten heeft het me toch geregend. Op de weg terug naar huis zagen we een deel van de regenboog. Het begin :), het eind was wat licht van kleur en al snel vervlogen. Het begin was heel sterk van  kleur en de foto’s daarvan staan niet op mijn maar op Carin haar camera, dus helaas, die heb ik nog even niet. Binnenkort maar is een blogje maken met gemiste foto’s, zijn jullie weer helemaal bij.

Wie de foto’s van de gebouwen van de stad willen zien om zo vanaf de stoel de stad te bekijken, die komt maar een avondje langs. Beter is nog om de route zelf eens te wandelen, veel leuker om de stad zo te beleven. O ja, pas dan wel op, ‘alle’ studenten en vaders op de fiets sjeesen hier, al dan niet over de stoep, je zo omver.  Zelfs (halverwege) op een zebrapad. Je bent gewaarschuwd.

 

 

Advertenties

Geen reacties to “Stad”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: