decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Stadskanaal

Na ruim een week in het huisje te zitten werd het hoog tijd om even de bedden te verschonen. Ook het wasgoed stapelde zich op. En in teamwork werd er ook gelijk gestoft en gezogen. Na al die huishoudelijke klusjes die er altijd bij horen werd het tijd voor een bakkie en de vraag waar gaan we vandaag de boodschappen doen. Na rijp beraad kwamen we uit op Stadskanaal. We reden er op ons gemak naar toe, genietend van het prachtige, vlakke Groningse land. Als je de plaats binnenrijdt oogt het gemoedelijk maar dat is waarschijnlijk schijn….

Omdat we de weg niet wegen houden we de P-route-centrum aan en komen uit bij een paar winkels en een grote parkeerplaats, daarvoor moeten we links af. Het lijkt een gewone kruising maar in het midden staat een lantaarnpaal en, achteraf, ook bordjes die aangeven wat de verplichte rijrichting is. Helaas hebben we die niet gezien. We stonden dus ietwat verkeerd op deze miniminiminirotonde en dus dwars op de weg en dik verkeershinderend. Achter ons auto’s, van rechtdoor auto’s en uit de straat waar we in wilden rijden ook een auto. Toeteren, wijzend maar geen automobilist die bedacht dat hier iets verkeerd gegaan was en ons even de ruimte gaf om door te rijden. Uiteindelijk is er dan toch een man die het snapt en die gebaart dat we kunnen komen. Of zou hij het hier ook ooit zo meegemaakt hebben en kan hij zich inleven hoe opgelaten wij ons voelde 🙂

Oké, auto op een parkeerplekje gezet en bij het uitstappen werden we begroet met vrolijke saxofoonmuziek. Je kon daar sax komen studeren en de man speelde een deuntje met een cd mee. Klonk wel lekker. Maar sax studeren, nee, dat doen we vandaag maar even niet. Als we het doorgangetje uitkomen zien we een winkel met de naam “De Naaidoos”. Ah, goed begin. Wij naar binnen en wat denk je, geen lapje te bekennen. Wel bolletjes wol en katoen en borduurdingen maar meer niet. De jongen die kwam vragen voor een advertentie werd kort en bondig de deur uit gewerkt en het commentaar achteraf van de mevrouw was niet vriendelijk. Wij lopen hier de winkel maar weer uit.

Het is een erg leuk centrum met veel winkeltjes en daar tussen door wat landelijke ketens die verdeeld zitten in allemaal pleintjes en blokken. Langs de buitenkant zitten ook nog zaakjes die prachtig uitzicht op het water hebben. De Eurobrug is erg leuk, en het glas van de brug oogt of er diverse keren tegenaan getrapt is, maar dat hoort zo.

IMG_1734

Langs de kade staat Limmie de Lama, die man kan me toch een partij spugen 🙂

IMG_1727

Het eind van de kade wordt opgesierd met bijzondere kruiwagens.

IMG_1732

Ook aan de andere kant van de brug staat een soort van monumentje.

IMG_1736

We lopen weer diverse leuke winkeltjes in. Ook een stoffenzaak die ze zo mogen verplaatsen naar mijn woonplaats. Een aardige man die gelijk een praatje aanknoopt. Aardige dames die helpen en heeeeel veel lapjes. We zijn nu op zoek naar een knalgroen lapje fleece. Fleece ligt er wel, al is het niet veel en hebben we even goed moeten zoeken, maar het is niet het gifgroene kleurtje dat we zoeken. We hebben nl net een monstermuts gekocht die perfect bij de jas van Ryan past. (en nu maar hopen dat de jas ook past). De wol voor de sjaal heb ik, het idee ook, maar nu nog een lapje dunne fleece. Carin vind er twee leuke lapjes blauwe katoen en ik tricot om poppetjes voor de kerststal van te maken. Yes! Nog even geduld, na de Regiodag mag ik daaraan gaan werken en daar heb ik zin in.

Bij een supergrote Jumbo doen we onze boodschappen voor de komende dagen. We gokken het er op dat het halve kropje sla nog te eten is, maar helaas, ’s avonds bleek dat niet zo te zijn en hebben we gewoon een nieuw gerecht bedacht met komkommer, mozerella en appel er in. En dat was nog erg lekker ook 🙂

’s Middags hebben we heerlijk buiten gezeten, al waren pas na drieën thuis. We zijn namelijk ook nog even gestopt bij de benzinepomp en hebben daar de thermosokken voor Eduard gekocht. 9 paar voor een tientje. Daar wil je gewoon geen koude voeten voor hebben, toch.  Maar behalve sokken verkochten ze ook snuisterijen, witgoed, rommelmarkt- cq kringloopspullen, babykleertjes, cadeauartikelen, lampen, boekjes en spullen over de provincie en dan ben ik vast de andere helft nog vergeten. Ook met de man van dit, van de weg af zo klein ogend winkeltje hebben we een praatje. En als de maat van de sokken niet goed is mogen we altijd komen ruilen. Dat is fijn om te weten.

Goed, we hebben lekker buiten gezeten.Carin met een borduurwerkje en ik met mijn blokken voor de regiodag. Alles lag wel vast want af en toe kwam er een flinke vlaag wind voorbij. In het water kwetteren en plassen de eenden. Op het weggetje naar de receptie komen allerlei voertuigen voorbij. Vreemde fietsen en karretjes, auto’s en zelfs een bus (dat was dan wel vanmorgen) dus we vermaken ons prima. Dat brengt me er bij dat ik nog even iets moet showen wat vrijdagavond af gekomen is.

IMG_1723

Nou ja, af, het breien is klaar en nu moeten alle naadjes nog gesloten worden maar dat lukt helaas nu niet want de naald ligt nog thuis. Ben nu maar begonnen met het haken van een mandje. Daarover later meer.

Zoals jullie al begrepen hebben, was het weer zonnig. Af en toe een spettertje regen, maar dat mocht geen naam hebben. Net als de windvlagen die af en toe voorbij kwamen. Toen het zonnetje achter de bomen onderging werd het gelijk ook fris en zijn we maar eens gaan koken. Ook nu is het zonnig buiten. Een eend snatert het uit en er kwekt er ook nog eentje terug. Wat zullen we eens gaan doen vandaag?

Advertenties

Geen reacties to “Stadskanaal”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: