decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

rondje rijden

Na een nacht vol regen, heel veel regen, klaarde het tegen tien uur op en om half elf was het droog en kwam zelfs het zonnetje door. Wouw, wat zijn wij slechte mensen. 😉 Want al heb ik nog nooit eerder een vakantie met zoveel regen gehad, op één keer na dan, we hebben er geen last van gehad. Meestal droog als we weggingen en regen als we thuis waren of in de auto zaten. Goed getimed en dat zonder buienradar of andere app. 🙂 Doordat het buiten zonnig was geworden hebben we het museum laten vallen en zijn in de auto gestapt om een rondje te rijden en de Pekela’s te bezoeken, Veendam onveilig te maken en er stond nog meer op ons lijstje. Dat werd het niet maar wel een leuk klein winkeltje in Vriescheloo. We wilden nog wat meenemen voor het thuisfront en nog een paar kringloopwinkels bezoeken. Altijd op zoek naar boeken over quilten en wat je nog meer zoal tegen het lijf kan lopen. Bij een bakker in Oude Pekela kochten we heerlijke broodjes met aardbei en pudding. Die waren voor de lunch.

IMG_5095

En dat omdat de krentenbollen bij bakker Wester al op waren. We kunnen ons altijd onder alle omstandigheden behelpen, dat zie je maar weer. Maar goed, alle gekheid op een stokje. Wat is het leuk om door die kleine plaatjes te dwalen. Dit beeld bracht me ook even terug naar mijn kindertijd, lang geleden, toen we ook bijna aan het water woonden en de huizen aan de overkant van de Angstel zagen weerspiegeld in het water.

IMG_5061

Het bijhouden van de website’s en zo, dat is niet echt een ding van de Groningers, of zij die er voor door willen gaan. Want wederom zat op een aangegeven adres geen winkeltje met tweedehands spullen, geen Ariadne’s dus of aanverwante artikelen. Op het tweede adres was het gewoon gezellig. Veel snuisterijtjes, speelgoed, maar weinig tot geen boeken of bladen. Wel een mooi klein strijkboutje voor het quilten. Ik heb nu zo’n licht vakantiegevalletje van een tientje dat voor mij eigenlijk geen optie is maar wel lekker klein. Nu is er dus vervanging, althans, als ik de strijkzool schoon krijg. Maar daar heeft iemand voor mij vast een goede tip voor. Veendam is groter. Dus ook een grotere kringloop. Een beetje een samenvoeging van De Zaak en de winkel in Drielanden Het Goed. Leuk ingericht, mooie dingen stonden vooraan, dingen die je niet gelijk showt in een soort van magazijn, zoals honderden bloempotten en glazen weckpotten. Van die laatste stonden er tientallen. Nog even staan twijfelen om er een paar mee te nemen maar de beugels zaten er niet bij, dus toch maar laten staan. Wel veel stof meegenomen. Grote katoenen lappen. Vooral in blauwtinten. Carin is er helemaal blij mee. In Oude Pekela heeft ze een bak gekocht die kan draaien en waar je eigenlijk naaispulletjes, knopen of schroeven in zou opruimen. Zij zag er iets heel anders in, een opbergplaats voor oorbellen. Thuisgekomen hebben we dat schoon gemaakt en het staat nu glanzend te wachten tot het mee naar huis mag.

We zouden nog door naar Nieuw Buinen, daar zit een quiltwinkel, ik moet per slot van rekening nog een lapje vakantie hebben. Maar in Veendam hadden we beide geen zin meer om verder te rijden dan nodig. In Wedde wilde ik nog even naar het winkeltje terug om twee klosjes garen te halen. Op de deur hangt het bordje ‘open’, maar de deur is op slot. Op een briefje hangt dat je dan mag aanbellen op nr 31. Doen we dat of niet. Dan komt de buurman de hoek om. Grote ladder op zijn schouder en een flinke verfbus in handen. Ah, is de deur op slot. De auto is weg maar hij kan nooit ver weg zijn. Met een paar minuten is hij er wel weer. We besluiten nog even te wandelen en de burcht op de foto te zetten, nu zonder tent. Gelijk een stuk aantrekkelijker.

IMG_5103

De kippen scharrelen er nog steeds op het erf rond en een eend bekijkt zichzelf in het water.

IMG_5101

Terug bij het winkeltje staat de auto weer op de dam en de man had al gedacht dat we bij hem aan de deur geweest ware., Ja ja. Of je ook in de gaten gehouden wordt :). Ik weet nog precies waar ik de klosjes heb zien liggen en voor een euro zijn ze voor mij. Als het dan geen lapjes worden dan maar een paar klosjes met een verhaal. Die gaan ook in de doos van vakantieherinneringen in lapjes en nu ook in garenklosjes. Of het ooit iets wordt, geen idee. Zoveel zit er nog niet in de doos.

Ondanks het feit dat onze blaas op knappen stond zijn we toch even naar het wolwinkeltje in Vriescheloo gereden. Behalve wol zijn er nog veel meer knutselspullen te koop.We worden vriendelijke verwelkomt en krijgen ook koffie aangeboden. Thee mag ook, maar ja, die blaas. Dat lost zich op. We worden meegenomen de winkel uit en in het oude huis bij de winkel mogen we in retrostijl ons plasje achterlaten. De tegeltjes zijn echt uit dat jaren zeventig. De pot moet ook van die leeftijd zijn maar ziet er brandschoon en netjes uit. In de hal staat een grote antieke kast vol spullen. Het aanrecht is klein en er hangt een geiser boven zonder knoppen. Ah, hoe werkt dat ding? Handen wassen moet toch wel even. Dan blijkt er onder nog een kraan te zitten, had ik even overheen gekeken. De gordijntjes zijn schattig. Blauw wit en oer Hollands. De grote opslagruimte zouden we zo in kunnen lopen. Hebben we natuurlijk niet gedaan. Maar goed, het zou zo maar gekund hebben. Ook de deur naar de eetkamer stond wagenwijd open. En de dame lag even het slot uit en liep terug naar het winkeltje. Ook hier, onder het genot van een kopje thee, weer een kletspraatje. Ik neem een tasbeugel mee. Mijn werk voor de regiodag is nog niet klaar maar ik bedenk het ter plekke. Veel van de blokken zijn al wel met de hand gemaakt (niet echt mijn ding) en als ik nou die blokken zo verwerk dat ze aan die beugel kunnen hangen dan heb ik een origineel voorbeeld en een leuke vakantieherinnering. Win win situatie.

Terug in het huisje hebben we nog even geprofiteerd van de zon. En genoten van de prachtige lucht bij de zonsondergang. Beloofd morgen een mooie dag te worden. (En inderdaad, de zon is bezig op te komen). Onze laatste dag hier. Wat gaan we behalve inpakken nog meer doen?

Advertenties

Geen reacties to “rondje rijden”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: