decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

fotomuur

In het huis van Linda en Ed moet een fotomuur komen boven de trap. Een hoge ruimte die je daar prachtig mee kunt vullen. Aangezien Linda de lijstjes graag netjes op een rij wil hebben hangen wordt dat dus passen en meten. Ga dat maar eens recht doen terwijl je staat te balanceren op de trap. Dus goede raad is duur. We hebben een aantal folders en kranten aan elkaar geplakt en met deze strook zijn we de trap op gegaan. Het voordeel van papier is dat je het goed in de hoeken kunt vouwen. Toch moet ik ruiterlijk toegeven dat een rest behangpapier wellicht toch slimmer was geweest.

WP_20151030_008

Oké, de strook is helemaal uitgemeten en de scheve lijn zit er prima in. Nu kunnen we op tafel gaan passen en meten. Linda had al een opzet gemaakt in het klein maar in de praktijk bleek dat  niet helemaal te kloppen. Althans, het werd wat rommelig en dat was nou net de bedoeling niet. Uiteindelijk lagen alle lijstjes zoals ze moesten liggen. Maar ja, dan moet de goede lijst nog op de juiste plek. Geen punt, alle lijstjes krijgen een nummer.

WP_20151030_003b

Maar niet bij elk lijstje zit het haakje gelijk, uitmeten was geen optie. Hoe moeten we dit nou weer eens goed oplossen. Daar hebben we even over nagedacht bij een boterhammetje en uiteindelijk werd het een kwastje en een potje verf. Alle achterkantjes in de lijstjes gedaan, een beetje verf op het haakje en toen precies pas in het voor die foto bestemde vakje gelegd. Vakje genummerd. Klaar.

WP_20151030_002b

Toen alle lijstjes gedaan waren, hier en daar met kunst en vliegwerk omdat niet alle lijstjes zo’n makkelijk haakje hadden, hadden we een prachtige krantenstrook vol rode markeringen. Zo moest het lukken. Ja ja. Dat was nou net iets te simpel gedacht. Toen we de strook met veel pijn en moeite weer tegen de muur hadden zitten, bleken de eerste lijstjes keurig recht te hangen, maar de andere blokken werden steeds schever. Oeps! Wat nu?

Strook weer van de muur gehaald en de schaar erin gezet. Af en toe zijn we afgegaan op de eigen geschreven lijnen, soms op die van folder of krant. Waterpas erbij, liniaal erbij en zo stukje bij beetje de hele muur dichtgeplakt. Het boren van de gaatjes was toen een fluitje van een cent. De boor ging als een mes door de boter en in no time hadden we alle 30 gaatjes van plug en schroef voorzien. Een klein probleem daarbij zijn de zilveren lijstjes, die hebben een veel te klein ophang oogje. Ook daar hebben we iets op bedacht, maar dat kan pas uitgevoerd worden als de foto’s allemaal in de lijstjes zitten. Want doordat we aan het draaien en schuiven zijn geweest komen sommige lijstjes nu horizontaal te hangen in plaats van verticaal, of andersom. Nog niet alle foto’s waren afgedrukt, dus dat scheelt weer.

WP_20151030_009

Om de muur niet dichtgeplakt te laten hebben we op een vel papier de hele volgorde uitgeschreven, lang leve de genummerde lijstjes. Er zijn ook al wat lijstje gevuld. Het krantenpapier is van de muur, elk lijstje dat klaar is kan nu hangen. Het ziet er nu al prachtig uit. Hoe leuk is het als straks alles klaar is en hangt. Ik kan niet haast wachten op het eindresultaat. O ja, vind je de lijstjes ook niet prachtig paars? Heeft Linda helemaal zelf gespoten. Knap hè? (dit was nog even terug in de tijd naar afgelopen vrijdag, 30 oktober)

 

 

Advertenties

Geen reacties to “fotomuur”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: