decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Kerstdoemiddag

Soms heb je weken waarin alles lekker door kabbelt en soms zijn er weken dat alles tegelijk komt. Vorige week is zo’n hectische week geweest vwb mijn vrijwilligerswerk. Drie vergaderingen in één week is dan wel wat veel. Helemaal als je er ook nog een verslag van mag maken. Zowel voor de Kerst, als voor het algemeen, als voor Pasen bezig geweest. Dan weet je echt op vrijdag niet meer dat het vrijdag is, bij wijze van spreken dan.

En dan was er ook nog de Kerstdoemiddag. Al jaren is er op de zondag voor Kerst een middag speciaal voor de schoolgaande kinderen. We hebben wel middagen gehad met meer dan 100 kinderen die dan kwamen knutselen of een spel deden. Tegenwoordig is dat een stuk minder maar toch zijn er zondag nog zo’n 50 kleinigheidjes, een kerstbal met een engeltje, aan alle kinderen uitgedeeld. De overige ballen gingen naar het ‘personeel’ die de middag weer tot een succes maakten. Want naast de spelers heb je de mensen van het decor, licht en geluid, beamer, kleding, de koster, de regisseur, de dominee, de muziekgroep, de werkgroep, de drukkers en mensen van het kerkelijk bureau en de bezoekers. (in willekeurige volgorde 🙂 ) Van de honderd ingekochte ballen zijn er nog maar een paar over. En ik bedacht net dat ik die ook nog even weg moest brengen omdat ik mensen overgeslagen heb.

Elk jaar is er een kerstspel na het uurtje knutselen of het spel. Dit jaar ging het over de kleine engel. Een boekje voor kinderen waarin een kleine engel het geheel in het engelenhuis eens goed bekijkt en niet snapt waarom al die engelen zo druk bezig zijn met zo iets simpels. Ja, dat was een boekje. Maar wij hebben er een kerstspel van gemaakt. Een verteller heeft het grootste woord gehad, de kinderen en ds Sjaak beelden het allemaal voortreffelijk uit. Het meisje dat de kleine engel vertolkte in het spel deed dat geweldig.

IMG_4335

Maar ook de dirigent zwaaide dat het een lieve lust was, de engelen van het koor hadden echt zere kelen van het zingen. De instrumenten klonken haast vals van al het oefenen en bij de kapper en kleding was het chaotisch druk. Alles moest netjes en perfect zijn. Als er dan een rode sok in de  witte was zit is er paniek. En als er dan ook nog eens een strijkbout op een wit rokje blijft staan is de chaos compleet.

IMG_4318

De kleine engel kijkt het geheel allemaal met verbazing aan. En als op de kerstnacht blijkt dat alle drukte voor niets is geweest is zij de reddende engel.

Echt waar, het is elk jaar weer een feest. En had ik twee weken geleden nog het gevoel dat het dit jaar niets zou worden, we hadden oa veel engeltjes nodig, toch kwam het allemaal weer helemaal goed. De meisjes en jongens hebben er een prachtig stuk van gemaakt onder leiding van Marcel, die dit dan toch weer voor elkaar krijgt in een paar uurtjes tijd.  Ik voel me dan zo blij dat ik deel uit mag maken van zo’n geweldig team van mensen.

Op http://www.gknermelo.nl komen binnenkort meer foto’s te staan. De spelers hebben, al dan niet via een omweg, de foto’s al binnen.

 

 

 

Advertenties

Geen reacties to “Kerstdoemiddag”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: