decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

nieuw

Hebben jullie vast ook wel eens, je trekt een shirt aan en dan blijken er ineens allemaal gaatjes in te zitten. Nou, dat lijkt bij mij haast wel een epidemie momenteel. En zoveel shirtjes liggen er nu niet in de kast dus….

was een sollicitatiegesprek van Linda gelijk een mooie gelegenheid om op ons gemak Arnhem eens onveilig te maken. We reden heerlijk binnendoor en de reis ging voorspoedig tot we bij een rotonde kwamen waar we werden gewaarschuwd voor verkeersregelaars. Nee, niet voor de werkzaamheden. We stoppen netjes in de korte rij en al snel komen onze voorgangers in beweging. Dan denk je nog: ha, mazzel! Niet dus. Zo’n vijf a zes auto’s zijn doorgereden en de hand van de man gaat omhoog en wij moeten stoppen. De verkeersregelaar draait gelijk zijn gele achterkant naar ons toe als hij ziet dat ik ook netjes stop. Mmm, echt mooie billen vinden we dit niet. Verkeer aan de rechterkant mag, het verkeer van de linkerkant en dan mag de rij aan de overkant ook. En zeg nou zelf, dan verwacht je dat er van die kant ook maar een stuk of zes auto’s mogen rijden. Nee echt, er zijn er zeker vijftig van die kant doorgelaten. Veel vrachtwagens die moeite hadden met de hoek. Veel sukkels die niet opletten, sommige moeten zelfs terug of een extra rondje draaien. Maar vooruit, aan die lange stoet kwam ook een eind. Wat denk je dan, ha, nu mogen wij. Inmiddels stonden er achter mij ook zeker al zo’n 40 auto’s te wachten. Ik start de motor weer, zet hem in de rijden-maar-stand, zit startklaar en wat denk je? We mogen nog niet, eerst weer links, toen weer rechts, dus motor uit en weer wachten . En dan, ja hoor, eindelijk mogen wij ook weer gaan rijden. De auto weer gestart en rijden maar. Maar dat ging de man niet snel genoeg naar de zin dus staat hij met zijn handje te wapperen en de zwaaien. We hebben vrolijk terug gezwaaid en zijn rustig langs de werkzaamheden gereden. Per slot van rekening mag je daar anders ook niet snel rijden, ik heb een (ex) zwager die wegwerker is, dus ik doe rustig aan. Stel je voor dat hij daar bezig is dan moeten we toch even kunnen zwaaien 😉

Zonder veel problemen komen we in Arnhem aan, daar zit een kringloopwinkel die met een groot bord je de weg naar het pand wijst. Buiten is het een uitdragerij. Er staat speelgoed, meubels, toiletpot, keukenblok en nog veel, heel veel meer opgestapeld. Oeps! Binnen is de chaos zo mogelijk nog groter. Echt alles staat door elkaar. Boekenkastje hier, kopje daar. Maar in deze opeenstapeling van goederen vinden we een aanvulling op de knikkerbaan van Ryan en een schat van een konijn.

IMG_8049

Die grote voeten zijn toch geweldig. We struinen nog even verder maar hebben er al snel genoeg van tussen alles door te moeten kruipen. Bij de ‘kassa’ staat een belletje. Linda slaat er eerst even zachtjes op. Geen reactie. Nog een keertje bellen, maar nu iets harder. Tot ver buiten is de bel te horen maar, er komt niemand. Nou ja, drie keer is scheepsrecht. Linda geeft de bel een mep en het geluid draagt tot aan het station, denk ik. Maar nog steeds geen reactie. Nu kun je gewoon weglopen en denken bekijk het maar, je kunt de spullen terug zetten en denken dan niet, maar wij hebben de volgende oplossing bedacht. We hebben het geld op de balie gelegd, op een papiertje geschreven wat we meegenomen hebben en ze bedankt voor het vertrouwen. Toen zijn op ons dooie akkertje de zaak weer uitgelopen, hebben nog even bij een kinderkeukentje staan kijken. Niemand vroeg iets, niemand hield ons tegen en wij hadden zoiets, eerlijk duurt het langst maar als we het zo mee genomen hadden had niemand ons een strobreed in de weg gelegd.

Het winkelen werd een succes. De kast kan amper meer dicht, heb zelfs drie broeken euh vier broeken gekocht van katoen. Oké, ik ga op iemand lijken, ze zijn allemaal hetzelfde van patroon maar anders van kleur, dat dan weer wel. Eindelijk kon ik mijn witte schoenen gaan kopen, maar helaas, de winkel had ze niet meer. Ze zijn nu voor me besteld, dus dat komt wel goed. Nog even en ik loop helemaal in het nieuw 🙂

PS het konijn krijgt nog een nieuwe outfit hoor…. iets met groen of zo.

 

 

Advertenties

Geen reacties to “nieuw”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: